رئیس دامپزشکی کاشمر: هنگام خرید گوشت، دقت کنید

کاشمر، فیض عارفی/ مردم هنگام خرید گوشت به مهر دام پزشکی توجه و در خرید گوشت دقت کنند.موضوع نظارت بهداشتی بر تولید گوشت قرمز در کاشمر هر از چند گاهی مباحثی را در بین شهروندان و مسئولان به وجود می آورد و اصل بحث در این است که آیا میزان گوشت قرمز مصرفی کاشمر به همان اندازه تولید در کشتارگاه این شهرستان است و یا بیشتر از آن؟ و اگر مصرف گوشت قرمز در کاشمر بیشتر از میزانی است که در کشتارگاه و با نظارت مستقیم دام پزشکی تولید می شود مابقی آن در چه شرایطی تولید شده و آیا شرایط و ضوابط بهداشتی لازم را دارند یا خیر؟ و البته این موضوع در رابطه با قصابی های روستاها که معمولا خودشان خارج از کشتارگاه شهرستان به ذبح دام می پردازند بیشتر مطرح می شود. برای پی گیری موضوع با رئیس شبکه دام پزشکی دکتر محمد عارفی در گفت و گو با خراسان با بیان این که بر اساس آمار در اردیبهشت ماه، روزانه ۱۰۲ رأس انواع دام به وزن تقریبی دو هزار و ۸۰۰کیلوگرم در کشتارگاه کاشمر و با نظارت مستقیم دام پزشکی تولید شده است، گفت: هر چند هنوز با توجه به برخی نواقصی که در کشتارگاه وجود دارد فرآیند نظارت بهداشتی ما کامل نیست ولی در مجموع ما در کشتارگاه به راحتی می توانیم بر ذبح دام و تولید گوشت قرمز نظارت کنیم و در مورد قصابی های روستاها نیز دام پزشکی، نظارت مستقیم و غیرمستقیم البته به صورت کلی و نه همیشگی دارد.وی گفت: مردم باید بدانند که نمی شود در هر قصابی و مرکز توزیع گوشت یک مأمور و یک ناظر گذاشت و آن ها خودشان قبل از خرید باید ببینند که آیا لاشه ای که از آن گوشت می خرند مهر دام پزشکی دارد یا خیر و در این زمینه باید دقت لازم را بکنند چرا که گاه ممکن است در یک قصابی چند لاشه وجود داشته باشد که فقط یکی از آن ها مهر تأیید دارد و همان را هم به مشتری نشان می دهند اما گوشت را از لاشه های دیگر به مشتری می فروشند، لذا مردم باید دقت کنند که از همان لاشه ای که ممهور به مهر تأیید دام پزشکی است به آن ها گوشت فروخته شود. وی اظهار داشت: در حال حاضر اغلب قصابی های روستاها در کشتارگاه هایی که خودشان دارند کشتار می کنند و لازم به ذکر است که بر اساس تبصره یک ماده ۲ آیین نامه اجرایی ماده ۱۸قانون سازمان دام پزشکی کشور، در خارج از محدوده شهرها و همچنین در روستاهایی که فاقد کشتارگاه می باشند در صورتی که به تشخیص سازمان، کشتارگاه های مجاور نتوانند به آن محل ها گوشت برسانند کشتار دام با رعایت دستورهای بهداشتی سازمان دام پزشکی برای مصرف اهالی محل مجاز است. رئیس اتحادیه صنف قصابان کاشمر نیز گفت: در حال حاضر میزان مصرف گوشت در سطح شهر کاشمر بیشتر از میزان کشتار در کشتارگاه نیست چرا که با توجه به ورود گوشت منجمد برزیلی و پایین بودن قیمت آن و هم چنین با توجه به این که مدتی بود به خاطر مبارزه با بیماری تب برفکی و تب کریمه کنگو، دام زنده به کشور وارد نمی شد، لذا فروش گوشت گرم کاهش داشته است. سلیمانی گفت: در مورد روستاها باید گفت که تقریبا همه قصابی ها، کشتارگاه کوچکی در زیرزمین قصابی خود دارند که در همان جا کشتار می کنند و ما در جلساتی که با مسئولان داشتیم پیشنهاد دادیم برای مدتی کشتار در کشتارگاه شهرستان برای روستاها رایگان باشد تا آن ها تشویق شوند که به کشتارگاه مراجعه کنند و البته باید گفت با توجه به نظارت کامل بهداشت محیط و نیز دامپزشکی جای نگرانی وجود ندارد.

نظرتان را بنویسید

عضویت ایمیلی

خبرنامه پایگاه اطلاع رسانی کاشمر این امکان را برای شما فراهم میکند تا به وسیله ثبت آدرس ایمیل خود در کادر زیر از آخرین مطالبی که در سایت منتشر میشود، مطلع شوید!

آخرین ارسال ها