رئیس اداره اوقاف و امور خیریه کاشمر: کاشمر الگوی گردشگری مذهبی در استان است


«حجت‌الاسلام تدینی» رئیس اداره اوقاف و امور خیریه کاشمر در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا) شعبه خراسان رضوی، با بیان این مطلب گفت: کاشمر الگوی گردشگری مذهبی در استان است و امروز این وظیفه ماست که کوچک‌ترین موانعی را که از ناحیه اداره اوقاف در مسیر تحقق قطب گردشگری مذهبی در شهرستان کاشمر وجود دارد برطرف کنیم و جهت تسهیل این اولویت مهم بتوانیم سربلند گام برداریم.
وی با اشاره به اینکه کاشمر در طول تاریخ ملجا و پناهگاهی برای خاندان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) بوده است، افزود: وجود دو بارگاه امام‌زادگان سیدحمزه(ع) و سیدمرتضی(ع) و همچنین حضور عالم مجاهد و اسوه اخلاق حضرت آیت‌الله مشکینی قبل از پیروزی انقلاب و در دوره نهضت حضرت امام(ره) و روحانیون مبارز دیگری که به نهضت حضرت امام تاسی داشتند و بارگاه آیت‌الله شهید مدرس، گواه صادقی است که کاشمر خانه امنی برای دوستداران اهل بیت(ع) و نهضت امام خمینی(ره) بوده است.
وی با اشاره به اینکه ما امروز به برکت جانفشانی شهدا، ایثارگران، جانبازان و آزادگان در فضای یک جامعه دینی و مذهبی روزگار را سپری می‌کنیم، ابراز کرد: با گذشت بیش از ۵٠ سال از آغاز نهضت امام راحل(ره) هر آنچه به‌عنوان سرمایه وجود دارد حاصل تلاش‌های ما نیست بلکه حاصل جانفشانی‌های دیگران است و ما بر سر یک سفره آماده نشسته‌ایم و میزان موفقیت ما بستگی به امانت‌داری از تلاش گذشتگان دارد.
رییس اداره اوقاف کاشمر تصریح کرد: اگر فرآیند انقلاب را به حاصل مجاهدت مبارزان قبل از پیروزی انقلاب که منجر به پیروزی نهضت امام(ره) در سال ۵٧ شد و تلاش مجاهدان، رزمندگان و بسیجیان در هشت سال دفاع مقدس که منجر به تثبیت انقلاب اسلامی شد، تقسیم کنیم به این مهم دست خواهیم یافت که ما امروز در شرایطی قرار داریم که انقلاب باید منجر به شکوفایی و ارائه و بالندگی خدمات نظام جمهوری اسلامی در موضوعات مختلف علمی، پژوهشی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در داخل و خارج کشور شود.
وی با بیان اینکه راهی جز توجه به سند چشم انداز ٢٠ ساله ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری و اجرایی شدن اصل ۴۴ قانون اساسی و همچنین توجه به اقتصاد بدون نفت نداریم، خاطرنشان کرد: در این میان تنها صنعت گردشگری می‌تواند به‌عنوان یکی از محورهای عمده و اصلی در موضوع اقتصاد بدون نفت در مملکت جایگاه مهمی داشته باشد.
وی با اشاره به ظرفیت‌های شهرستان کاشمر در زمینه جذب گردشگر مذهبی افزود: کاشمر باید با داشتن امامزادگانی چون سیدمرتضی و سید حمزه(ع) به عنوان قطب گردشگری در استان خراسان رضوی بعد از مشهد مقدس با محوریت گردشگری مذهبی لقب بگیرد.
وی گفت: اگر قرار است شهرستان کاشمر بعد از مشهد مقدس قطب گردشگری مذهبی در استان باشد باید فضاهای مکمل گردشگری در این استان شناسایی شود.
وی با اعلام اینکه شهرستان کاشمر پس از مشهد مقدس بزرگ‌ترین منطقه گردشگری مذهبی در استان خراسان است، گفت: وجود آرامگاه امامزادگان سیدمرتضی(ع) و سیدحمزه(ع) و همچنین مرقد آیت الله شهید مدرس موجب شده که محیطی مذهبی در کاشمر فراهم آید، به طوریکه فضای معنوی و دینی و عشق و ارادت به اهل بیت(ع) در میان عموم مردم این منطقه موج می‌زند.
وی وجود موقوفه و بنیان وقف را در منطقه بهترین گواه برای ارادت و باورهای عمیق مردم به دین، حفظ و ترویج شعائر دینی و ارادت به اهل بیت عصمت و طهارت(ع) دانست و اظهار کرد: به برکت وجود این امامزادگان شهرستان کاشمر با بیش از ١٢ هزار رقبه موقوفه بعد از مشهد بیش‌ترین تعداد موقوفات را در خراسان رضوی به خود اختصاص داده است به طوریکه این شهرستان سالانه پذیرای بیش از 2 تا 3 میلیون زائر است.
تدینی با اشاره به اینکه موضوع زیارت و جذب زائر یک مزیت اصلی را فراهم کرده است، خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم روزی این ظرفیت بزرگ را در منطقه شکوفا کنیم خواهیم توانست به توسعه منطقه و اقتصاد شهر به طور غیرمستقیم کمک کنیم.
وی با بیان اینکه مجموعه امامزاده سیدمرتضی سال‌هاست که از نبود یک مدیریت واحد آسیب خورده است، یادآور شد: بروز ناهماهنگی‌های جزئی سبب به وجودآمدن اثرات بزرگی شده است به طوریکه زائرانی که به زیارت این امامزاده آمده‌اند از کیفیت ارائه خدماتی که به آنها ارائه شده راضی نبودند.
وی با تاکید بر گسترش میزان رضایت‌مندی و اقبال عمومی با هماهنگی‌های بیشتر ابراز کرد: از زمانی که عملیات اجرایی طرح جامع امامزاده سیدمرتضی آغاز شده میزان نذورات نیز افزایش یافته که این خود نشان‌دهنده علاقه‌مندی و توجه مردم به اجرا و توسعه اماکن زیارتی و مذهبی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *