محمدرضا خباز: دلالان کشمش از بی‌توجهی دولت سود می‌برند

محمدرضا خباز: دلالان کشمش از بی‌توجهی دولت سود می‌برند

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس از فقدان سیاست‌های حمایتی برای خرید تضمینی محصولات باغی از جمله کشمش انتقاد کرد و گفت: عقب نشستن دولت در حمایت از کشاورزان دست دلالان را برای تبانی و سودجویی باز می‌کند.

“محمدرضا خباز” از فقدان برنامه‌ریزی دولت برای خرید تضمینی کشمش از تولیدکنندگان داخلی این محصول انتقاد کرد و گفت: سالانه در سراسر کشور حجم بالایی از این محصول مرغوب تولید می‌شود که با برنامه‌ریزی حمایتی دولت، این محصول می‌تواند جایگزین بسیاری از اقلام وارداتی شود.
نماینده مردم کاشمر، بردسکن و خلیل‌آباد در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تا زمانی که دولت از تولیدکنندگان، کشمش تضمینی خریداری نکند، فرصت برای دلالان و سودجویان ایجاد می‌شود که با تبانی یکدیگر محصول کار کشاورزان را به کمترین قیمت ممکن خریداری و انبار کنند تا در زمان مناسب به بالاترین قیمت ممکن به مصرف‌کنندگان بفروشند.
وی با بیان این که خرید تضمینی کشمش سود مضاعف برای دولت و ملت است، افزود: دولت با خرید این محصول افزون بر این که کشاورزان را به افزایش تولید تشویق و از خروج ارز جلوگیری می‌کند می‌تواند با نظارت مناسب بر قیمت این محصول، از مصرف‌کنندگان حمایت ‌کند.

مسیر سخت صادرات کشمش ایرانی

خباز با بیان اینکه کشمش مناطقی مانند کاشمر و تاکستان از مرغوبترین کشمش‌های دنیا هستند، تأکید کرد: کیفیت کشمش ایرانی بدون شک قدرت رقابت با نمونه‌های خارجی را دارد، اما متأسفانه فقدان بازاریابی مناسب و برنامه‌ریزی برای گسترش بازار بین‌الملی این محصول موجب شده است تا تنها خریداران کشمش ما کشورهایی مانند عراق و پاکستان باشند.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس هشتم بر لزوم ایجاد صنایع تبدیلی در حوزه فرآوری محصولات باغی تأکید کرد و گفت: محصولی مانند کشمش کاشمر تا زمانیکه فرآوری نشود و با بسته‌بندی جذاب و با کیفیت به بازار عرضه نشود، نمی‌تواند با نمونه‌های خارجی این رقابت کند.

مطالب مرتبط

نظرتان را بنویسید

عضویت ایمیلی

خبرنامه پایگاه اطلاع رسانی کاشمر این امکان را برای شما فراهم میکند تا به وسیله ثبت آدرس ایمیل خود در کادر زیر از آخرین مطالبی که در سایت منتشر میشود، مطلع شوید!

آخرین ارسال ها