دکتر رضا زارع متخصص عفونی کاشمر:تب مالت یک بیماری عفونی مهم مشترک بین انسان و دام

DR.REZA ZAREبا توجه به لزوم اطلاع رسانی در خصوص بیماریهای مشترک بین انسان و دام بویژه بیماری تب مالت دکتر رضا زارع متخصص عفونی در مصاحبه ای با روابط عمومی شبکه بهداشت ودرمان کاشمر در خصوص بیماری تب مالت گفت:تب مالت یک بیماری عفونی مهم مشترک بین انسان و دام می باشدو با اسامی دیگر مثل تب قبرس،تب شیر بز،تب مواج و…ونیزنام لاتین(Brucellosis) شناخته می شود و عامل آن میکروب (باسیل گرم منفی ) می باشدکه مخزن آن بز،گوسفند،گاو،خوک،گاومیش،اسب و سگ است.این بیماری به صورت بومی در کشور ایران،عراق ،پاکستان،مکزیک،آسیای مرکزی ،عربستان و… وجود دارد و سالانه حدود پانصد هزار مورد به سازمان بهداشت جهانی گزارش میشود.

دکتر زارع در خصوص عوامل محیطی زیستی عامل بیماری تب مالت گفت:محیط اطراف حیوان مبتلا به شدت آلوده کننده است و عامل بیماری می تواند در شرایط مناسب از نظر رطوبت در ادرار،مدفوع و کودهای دام هفته ها و گاه ماهها زنده بماند. مدت زنده ماندن میکروب در پنیر نرم سفیدهشت هفته، خاک خشک آلوده۴۰روز، ادرار۵روز ، گرد و غبار شش هفته ، کره ۴ماه و دربستنی یک ماه میباشد. این عامل بیماری در جانوران باعث سقط مکرر و مرده زایی می شودو حیوان مبتلا گاهی تا آخر عمر آلوده کننده می باشند.

 

این متخصص عفونی در خصوص راههای انتقال بیماری تب مالت گفت:تماس با بافت ها،خون،ادرار،ترشحات زهدان و جنین سقط شده،(مصرف شیر نجوشیده،پنیر تازه ،خامه،کره ،سرشیر،بستنی )در صورت آلودگی،آغوز(فله یا جیگ)گوشت خام،جگر خام،انتشار آلودگی از هوا درمحیط زندگی حیوان آلوده که گرد و خاک زیاد دارد، از راههای انتقال بیماری تب مالت از حیوان به انسان می باشد و در موارد نادر می توان به تزریق خون ،پیوند عضو،تلقیح واکسن و…نیز از راههای انتقال این بیماری اشاره نمود.

 

دکتر زارع در خصوص علائم بیماری تب مالت خاطر نشان کرد:تب،عرق ،بیحالی،لرز،درد مفاصل، درداستخوان،بزرگی طحال،بزرگی کبد،سرفه،راش پوستی،سردرد،کاهش وزن،دردکمر و…از علائم این بیماری میتواند باشد.

 

این متخصص عفونی در خصوص پیشگیری از این بیماری گفت:جهت پیشگیری از بیماری تب مالت می توان به موارد ذیل اشاره نمود:

 

۱-مبارزه با مخازن حیوانی(آزمایش دام،واکسن دام،تدارک محیط زیست بهداشتی دام)

 

۲- تشخیص و درمان بیماران

 

۳- شیر و فرآورده های لبنی بهداشتی(جوشاندن شیر به مدت ۱۰دقیقه)

 

۴- عدم مصرف جگر خام

 

۵-تهویه مناسب محیط اصطبل و طویله

 

۶- استفاده از ماسک و دستکش و عینک در ورود به طویله آلوده یا محیط کشتارگاه

 

۷- شستن دقیق ظروف دوشیدن شیر قبل از استفاده مجدد شیردوشی

 

۸- تهیه پنیر از شیر جوشیده شده

 

دکتر زارع در خصوص درمان این بیماری افزود:بیماران مبتلا به این بیماری رژیم غذایی خاصی را ندارند و باید شیر و ماست بهداشتی مصرف نمایند و حداقل دوماه دوره درمان را به صورت کامل سپری نمایند و جهت خاتمه درمان آزمایش مجدد را حتما انجام داده و بیماری را جدی گرفته وبا بهبود علائم، بدون مشورت پزشک به هیچ وجه دارو را قطع ننمایند.

۱ نظر

  1. حسین تیموری گفت:

    اقای دکتر مطالبتان بسیار مفید بود متشکرم.

نظرتان را بنویسید

عضویت ایمیلی

خبرنامه پایگاه اطلاع رسانی کاشمر این امکان را برای شما فراهم میکند تا به وسیله ثبت آدرس ایمیل خود در کادر زیر از آخرین مطالبی که در سایت منتشر میشود، مطلع شوید!