شروع بکارکوره آجرپزی شهرستان کاشمر

روستای قوژد بزرگترین تولید کننده آجر در منطقه است . شغل اصلی بسیاری از مردم روستا به طور مستقیم و غیر مستقیم با کوره های آجرپزی ارتباط دارد .


ajorبا شروع بکار کوره های آجر پزی در منطقه به سراغ اولین تولید کننده نمونه شهرستان در روستایی قوژد رفیتم و با شروع کار،کارگران تصاویری از نحوه تولید تا زمان پختن وبارگیری ارائه می شود :

آجر یکی از مصالح اصلی ساختمانی است که برای تولید آن زحمت بسیاری کشیده می شود . ما در این گزارش سعی کردیم گوشه ای از تلاش این عزیزان را به تصویر بکشیم :

– در مرحله اول خاک نمدار (دو نم) با نوار نقاله به داخل دستگاه پرس منتقل می شود :

ajor 1

ajor 2

– خشت خام روی نوار برش می خورد و قسمتهای زاید جدا می شود :

ajor 3

-خشتها توسط کارگران به واگن های حمل منتقل می شود :

ajor 4

– خشتها توسط واگن حمل برای خشک شدن حمل می شود :

ajor 5

ajor 6

ajor 7

خشتها پس از خشک شدن به داخل کوره (قمیر) حمل می شود :

ajor 8

ajor 5

– خشت در کوره چیده می شود و آماده پخت می شود :

ajor 11

نمایی از داخل کوره :پس از پخت ؛ آجر به روی نوار نقاله منتقل می شود و به بازار عرضه می شود :

ajor 14

ajor 13

ajor 13

ajor 12

ajor 15

ajor 16

ajor 17

ajor 18

ajor 19

– اندکی استراحت و صرف چای و صبحانه بعد از کار سخت دلنشین است :

ajor 20

ajor 21

آقای مهدی فخار در کنار ماشین کشنده ساخت خودش :ایده خود فرد (کارآفرین)

تمام مراحل طراحی و ساخت توسط ایشان انجام شده است و این ماشین کارآیی بالایی دارد و موتور محرک آن یک موتور 125 سی سی می باشد که از موتور سیکلتهای دست دوم تهیه شده است :

با تشکر فراوان از دوستان عزیزمان آقایان مهدی و هادی فخار که با ما در تهیه این گزارش همکاری صمیمانه ای داشتند .

وبا تشکر فراوان از مدیریت محترم کارخانه آجر سفال خوش قالب جناب آقای حاج محمد تقی فخار

خرداد ماه 93 —- تهیه کننده : محمد جعفرنژاد قوژدی مدیر سایت روستای قوژد

3 پاسخ

  1. باسلام وعرض ادب: گزارش بسیارزیبایی بودخداقوت خدمت تمام کارگران عزیزاززحمات وتلاش های خستگی ناپذیرسرورارجمندجناب آقای حاج محمدتقی فخارکه اخلاص وگذشت وجوانمردی رابایدازایشان آموخت صمیمانه تشکروقدردانی می نماییم .

  2. عزیزدوست داشتنی وبزرگوار آقای جعفرنژادشماهم خسته نباشیداز گزارش های زیبای ما هم ممنون

  3. عکساش کم بود ازعلی چان باید عکس بیشتری مگرفتی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *