اگرچه فصل برداشت زعفران در مزارع شهرستان کاشمر پایان یافت اما انتظارات زعفرانکاران در خصوص تولید محصول برآورده نگردیده و عملکرد مزارع کاهش چشمگیری داشته است.
محمد صوابی، مدیر جهاد کشاورزی کاشمر، در این خصوص اظهار داشت: با اتمام کار برداشت زعفران از پنج هزار و 300 هکتار مزارع کاشمر پیشبینی میشد در سال جاری تولید مطلوبی داشته باشیم اما با کاهش تولید روبرو شدهایم .
وی به دلایل کاهش میزان تولید زعفران در سال 89 اشاره نمود و گفت: کاهش بارندگی و گرم بودن زمستان باعث عدم تأمین مورد نیاز این گیاه گردید و نیز گرمای بیش از حد تابستان منجر به گرم شدن خاک اطراف گیاه شد از اینرو انتقال حرارت بیش از حد به گیاه موجب وارد شدن خسارت به پیازها و کاهش تعداد گل در آنها شد و عمده محصولات باغی را دچار خسارت نمود .
وی با اشاره به اینکه کمبود شدید بارندگی باعث کمبود آب و تغذیه گیاهی میگردد به زعفرانکاران پیشنهاد نمود نسبت به رعایت دفعات آبیاری و محلولپاشی با نظر کارشناسان مربوطه اقدام نمایند تا بتوانند در اینگونه مواقع از کاهش شدید گل بکاهند همچنین مبارزه با علفهای هرز مزارع را در دستور کار خود قرار دهند.
گفتنی است زعفران یا طلای سرخ به نام عمومی Saffron و به نام علمی Crocus Sativus گیاه علفی چند ساله بدون ساقه و پیازدار است که طالب زمستانهای ملایم با نزولات آسمانی متوسط و تابستانهای گرم و خشک و نیمهگرمسیری با حداکثر دمای مورد نیاز بین 40 ـ 35 درجه سانتیگراد تا 20 درجه سانتیگراد مقاوم به سرما بوده و در ارتفاع 1300 تا 2300 متر از سطح دریا عملکرد خوبی از خود نشان میدهد.