با همت مردم و کمک جهاد سازندگی کاشمر، این شهرستان به عنوان قطب تولید انگور در کشور موفق به تولید سالانه ۳۷۶ تن انگور در کشور شده و توانسته صادرات قابل توجهی را هم به ثمر برساند.
گروه اقتصادی-
کاشمر قطب تولید کشمش کشور است که ۷۰ درصد انگور تولیدی این شهرستان تبدیل به کشمش سبز و طلایی شده و بقیه کشمشها هم به شکل تازهخوری به فروش میرسد.
با همت مردم این شهرستان و کمک بسیج سازندگی درآمد ناخالص تولیدکنندگان کشمش کاشمر از هکتار ۲۵ میلیون تومان بوده که پیشبینی میشود این رقم به ۸۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان افزایش یابد.
تنوع انگور در کاشمر بالا بوده و در این شهرستان خراسان رضوی، ۲۲ رقم انگور تولید میشود که دو رقم آن (عسکری و پیکامی) ویژه تولید کشمش است و دو محصول تیفی و مویز نیز از ارقامی همچون صاحبی، لعل و رازقی تولید میشوند. در مجموع؛ ۳۳۰ هکتار تاکسان در کاشمر است که برداشت محصول از این باغها از دهه دوم مرداد آغاز میشود.
تمرکز کاشمر بر روی تولید انگور نمونه بارز تلاش برای تحقق اقتصاد مقاومتی و تکیه به توان داخلی است که علاوه بر رونق تولید و صادرات، به گسترش اشتغال و کارآفرینی کمک میکند. به عنوان نمونه سالانه ۳۷۶ تن انگور در این شهرستان تولید و ۲۰۰ تن از این میزان صادر میشود که نشاندهنده موفقیت این کسب و کار ۷۰ ساله کاشمر است.
نکته مهمی که در این میان وجود دارد، کیفیت بالای انگور تولید شده در این شهرستان است که موجب شده بخش قابل توجهی از این انگورها به کشورهای همسایه (به خصوص پاکستان) صادر شود.
ضمن اینکه در این عرصه بیش از ۲۰۰ نفر فعالیت داشته که طبق برآوردهای جهاد کشاورزی کاشمر به ازای هر هکتار در سال به اندازه ۱۲۰ نفر شغل ایجاد میشود که میزان سالانه آن به یک میلیون و ۵۸ هزار نفر میرسد. متاسفانه در کشور ما توجه کافی به کسب و کارهایی که مبتنی بر زیست بوم هر منطقه بوده و سابقهای طولانی داشته نمیشود، در صورتی که مواردی از این قبیل در ایران زیاد بوده و در صورت توجه و تسهیل فضای کسب و کار آنها میتوان علاوه رونق اقتصادی و اشتغالزایی به عبور از شرایط کنونی کشور با اتکا بر توان داخلی امیدوار بود.