رهاسازی یک چهارم پساب غیربهداشتی در کوچه‌ها

فرماندار کاشمر گفت: پذیرفتنی نیست که یک چهارم از خانوارها پساب غیربهداشتی خود را در کوچه رها کنند.

به گزارش ایسنا، محمد علی نبی‌پور ظهر امروز در جلسه شورای سلامت و امنیت غذایی که در محل فرمانداری کاشمر برگزار شد، با بیان اینکه موضوع بهداشت به عنوان یکی از مهمترین مباحث در پیشگیری از افزایش هزینه‌های درمانی در سطح کشور است که در مورد خانوارها و بیت المال باید مدنظر قرار گیرند، اظهار کرد: یکی از مهمترین وظایف شورای سلامت و امنیت غذایی کاهش هزینه‌های درمانی است.

وی با بیان اینکه وقتی صحبت از اجتماعی شدن موضوع بهداشت و درگیر کردن جامعه در خصوص مسائل بهداشتی می‌شود شورای سلامت نقش بسیار محوری پیدا می‌کند، گفت: همه مسئولان علاوه بر کارهای اجرایی که انجام می‌دهند برای موضوع سلامت هم اهمیت قائل شوند.

نبی پور با تاکید بر حضور دادستان در جلسات شورای سلامت و امنیت غذایی جهت افزایش ضمانت اجرای مصوبات، بیان کرد: مصوبات باید اجرایی شود و کارگروهایی که ذیل شورا تشکیل می شوند پیگیری لازم را برای اجرایی شدن مصوبات داشته باشند.

وی با اعلام اینکه تصمیماتی که در نشست‌ها، کارگروها و جلسات شهرستان‌ها گرفته می‌شود دستگاه متولی موظف به اجرایی کردن آن‌ها است، بیان کرد: کارگروها ابزار مدیریتی برای همه مدیران هستند تا با پشتوانه قوی‌تر و هم افزایی، وحدت و انسجام بیشتر معضلات را رفع کنند.

فرماندار کاشمر با بیان اینکه نمی‌پذیریم دستگاه‌های اجرایی مسائل و مشکلات را به یکدیگر پاس دهند و مردم نیز آسیب ببینند و سرگردان باشند، بیان کرد: وقتی معضلی در شهرستان به وجود بیاید مشکل همه مسئولان بوده و همه باید در رفع آن تلاش کنند.

وی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین وظایف شورای سلامت و امنیت غذایی شهرستان پرداختن به سلامت مردم است، به‌ ادعای شهردار کاشمر مبنی بر اینکه 8000 خانوار کاشمری پساب غیربهداشتی را به‌معابر و کوچه‌ها رها می‌کنند، گفت: به‌هیچ‌عنوان قابل‌پذیرش نیست که یک‌ چهارم خانوارهای کاشمری پساب غیربهداشتی را رها کنند، بنابراین ضرورت دارد در این راستا گام‌های جدی برداشته تا این معضل برداشتیحل شود.

نبی پور با اعلام اینکه باید به این موضوع به طور جدی ورود کرد، افزود: خوشبختانه اکنون معضل جدی بهداشتی در شهرستان نداریم.

وی با بیان اینکه از مسئولان انتظار داریم در کنار وظایف خود به مسئله بهداشت جامعه هم توجه داشته باشند، نقش رسانه‌ها را در این حوزه بسیار تاثیرگذار دانست و گفت: انتظار داریم رسانه‌ها در راستای فرهنگ سازی در جامعه برنامه‌های خود را پیگیری کنند.

فرماندار کاشمر همچنین با اشاره به‌گزارشی مبنی برکشت محصولات جالیزی و خوراکی کشاورزی با آب‌های سطحی و فاضلاب در قسمت جنوب شهر، بر جلوگیری از این اقدام توسط دستگاه‌های متولی تأکید کرد.

وی با اشاره به‌اینکه آب شرب مصرفی در سه روستای بخش کوهسرخ و یک روستا در بخش مرکزی زیرپوشش شبکه آب شرب روستایی نیستند، خاطرنشان کرد: اگرچه تاکنون این روستاها تمایلی برای پیوستن به‌ شبکه آب شرب ندارند، اما به‌دلیل اهمیت موضوع دهیاران این روستاها مکلف هستند، با مراجعه به ‌اداره آب و فاضلاب روستایی دستگاه و مواد کلرزنی را دریافت و نسبت به‌تأمین آب شرب بهداشتی از طریق منابع فعلی روستا اقدام کنند.

فرماندار کاشمر همچنین از جولان سگ‌های ولگرد در سطح شهر انتقاد کرد و یادآور شد: متأسفانه در سطح شهر علاوه بر حضور سگ‌های ولگرد، شاهد حضور شغال نیز در خیابان‌های اصلی نیز هستیم.

در ادامه معاون اداره دامپزشکی کاشمر با بیان اینکه بیماری سی. سی. اچ. اف. یک بیماری نوپدید است که برخلاف گذشته در ایران هم مشاهده شده و چند سالی است در استان‌های مختلف مواردی گزارش می‌شود، گفت: به خاطر اهمیت بیماری سیاست دامپزشکی معطوف به کنترل و پیشگیری از بیماری است.

حسن حسامی عنوان کرد: با توجه به اینکه گروه‌های هدف به خصوص دامداران و چوبداران و شاغلین در کشتارگاه دام و فعالان حوزه دامپزشکی در ارتباط مستقیم با دام هستند همه ساله اقداماتی در پیشگیری ار این بیماری انجام می‎شود.

وی با اعلام اینکه تا به امروز در حوزه آموزش و اطلاع رسانی اقداماتی انجام شده است، گفت: 190 نفر مخاطبین اصلی گروه هدف بودند آموزش‌های لازم را در این خصوص در سطح شهرستان فرا گرفته‌اند.

معاون اداره دامپزشکی کاشمر با بیان اینکه جهت جلوگیری از گسترش بیماری سی. سی. اچ. اف. به صورت دوره‌ای میدان دام و کشتارگاه کاشمر سم پاشی می‌شود، اظهار کرد: تاکنون در نقاط کم برخوردار و ضعیف تر توزیع سموم ضد کنه را داشته‌ایم.

وی با اشاره به اینکه در حوزه بهسازی جایگاه‌های دام و اماکن دامی دامداری‌های صنعتی موظف به دریافت پروانه بهداشتی بهره‌برداری هستند، افزود: چند سالی است که اماکن دامی روستایی هم مشمول دریافت پروانه قرار گرفته‌اند.

حسامی با اعلام اینکه اقداماتی در جهت بهسازی اماکن دامی روستایی انجام شده است، افزود: با توجه به بافت دامداری‌های روستایی که از خشت و گل هستند در بهسازی دامداری‌ها از سیمان به عنوان روکش سطوح جایگاه دام استفاده می‌شود تا با کنه‌ها مبارزه کنیم.

وی با بیان اینکه این اقدام در جلوگیری از گسترش بیماری اثرات بسیار موثری داشته است، گفت: در خصوص قاچاق دام برای جلوگیری از نقل و انتقال بیماری‌ها و دام قاچاق با متخلفان برخورد جدی می‌شود.

معاون اداره دامپزشکی کاشمر با بیان اینکه به معنای واقعی قاچاق دام که از خارج از کشور وارد و از طریق کانالهای غیر مجاز در استان‌های مختلف توزیع شوند نداریم، گفت: بالغ بر 10 سال است که دام قاچاق از مرز افغانستان وارد منطقه نمی‌شوند.

وی با اشاره به اینکه طی چند سال گذشته فقط نقل و انتقال غیر مجاز دام بومی داخلی داشته‌ایم که برخورد شده است، عنوان کرد: باید قبل از هرگونه نقل و انتقال مجوزهای بهداشتی اخذ شود.

حسامی بیان کرد: با توجه به اینکه از ابتدای امسال مواردی از بروز بیماری‌های انسانی مشاهده شده در راستای اقدامات بهداشتی بلافاصله دام های افراد بیماری که معرفی شدند واکسینه و دیگر اقدامات لازم انجام شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *