ماجرای ۷هزار کتاب کتابخانه کوثر کاشمر که برای دومین سال همچنان خاک می خورد!

هجدهمین هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در کاشمر در حالی پایان یافت که برای دومین سال پیاپی کتابخانه  کوثر این شهرستان نتوانست این هفته را جشن بگیرد! این کتابخانه که از سال ۱۳۷۶ در ساختمانی استیجاری در خیابان قائم کاشمر آغاز به کار کرد، به علت ناتوانی اداره کتابخانه های عمومی شهرستان کاشمر در پرداخت اجاره بهای آن در اواخر فروردین ماه سال۸۸ پس از ۱۲ سال فعالیت، تعطیل و تخلیه شد و از آن وقت تا امروز حدود ۷ هزار جلد کتاب این کتابخانه در مکانی دیگر فقط خاک می خورد. ۱۹ ماه از تعطیلی این کتابخانه که یکی از ۶ کتابخانه عمومی شهرستان کاشمر بود، می گذرد و با وجود پی گیری اداره کتابخانه های عمومی هنوز هیچ مکان مناسبی برای این کتابخانه یافت نشده و این در حالی است که کتابخانه کوثر تنها کتابخانه خیابان پرجمعیت و محروم قائم بود که می توانست به اهالی این خیابان و نیز خیابان های سلمان فارسی و پانزده خرداد نیز خدمات ارائه کند.
بقیه در ادامه مطلب

نماینده مردم کاشمر، بردسکن و خلیل آباد در مجلس که از کتابخانه های عمومی شهرستان کاشمر بازدید می کرد، در انباری کتابخانه امام علی(ع) که شاهد خاک خوردن کتاب های کتابخانه کوثر بود در گفت وگو با خراسان ضمن ابراز تاسف از تعطیلی کتابخانه کوثر گفت: در شهر کاشمر که سابقه دیرینه ای در فرهنگ دارد، وقتی انسان از مراکز فرهنگی و کتابخانه ها بازدید می کند، غمگین می شود و انتظار می رود مسئولان توجه ویژه  برای رفع مشکلات داشته باشند.

محمدرضا خباز افزود: تعداد کتاب های کتابخانه های کاشمر و نیز فضای آن  نسبت به جمعیت این شهرستان کم است و این وضعیت اسفبار با مشاهده تعطیلی کتابخانه کوثر افزون می شود.

وی ادامه داد: اگر کتاب، مقدس است و اگر کتاب خوانی عبادت است چرا به افکار جوانان این شهر این قدر بی توجهی می شود. مگر توصیه بزرگان دین و مقام معظم رهبری را به امر کتاب خوانی و مطالعه نشنیده اید و یا جایگاه کتاب در ذهن و دل برخی مسئولان مشخص نشده است که چنین با کتابخانه و کتاب این شهرستان برخورد غیراصولی می شود.

خباز تصریح کرد: ما انتظار داریم که هر چه زودتر برای راه اندازی مجدد کتابخانه کوثر چاره ای بیندیشند و در مرحله اول منابع اعتباری را افزایش و در مرحله دوم محیط کتابخانه ها را هر چه زودتر گسترش دهند. مهم تر از همه این وضع رقت بار کتاب  های کتابخانه کوثر را به وضعی مطلوب تبدیل کنند.با همکاری شهرداری مشکل برطرف می شود.

برای پی گیری بیشتر موضوع و نیز اطلاع از آخرین اقدامات برای بازگشایی کتابخانه کوثر کاشمر، با رئیس اداره کتابخانه های عمومی این شهرستان هم کلام شدیم.

عیسی زاده با بیان این که کتابخانه کوثر در آخر فروردین ماه ۸۸ به علت ناتوانی در پرداخت اجاره بها تخلیه و تعطیل شده است، گفت: پس از تخلیه این کتابخانه، کتاب ها و تجهیزات آن به سالنی در مجاورت کتابخانه امام علی(ع) منتقل شد و موضوع در دستور کار جلسات انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان قرارگرفت و مقرر شد. رایزنی هایی برای یافتن مکان مناسب با ادارات و نیز افراد حقیقی شهرستان صورت گیرد.وی افزود: اداره کل کتابخانه های عمومی استان که تفاهم نامه ای با اداره کل اوقاف به منظور در اختیار قرار دادن فضاهای مناسب وابسته به اوقاف به کتابخانه های عمومی امضا کرده است، طی نامه ای از ما خواست برای بازگشایی کتابخانه کوثر سالن اجتماعات باغمزار کاشمر را در اختیار بگیریم ولی طی جلسه ای که با رئیس وقت اداره اوقاف کاشمر داشتیم تمامی دست اندرکاران هم نظر بودند که این سالن به هیچ وجه مناسب راه اندازی کتابخانه نیست چرا که این سالن فضای وسیعی دارد و هر روز در آن نماز جماعت و مراسم مختلف عزاداری و… برگزار می شود و امنیت و دیگر شرایط لازم برای راه اندازی کتابخانه را ندارد. از این رو موضوع منتفی شد. وی ادامه داد: همچنین در جلسات انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان مقرر شد که اداره آموزش وپرورش مکان مناسبی را برای راه اندازی مجدد کتابخانه کوثر در نظر بگیرد و این اداره در ابتدای امر پیشنهاد داد که کتابخانه کوثر با کتابخانه آزمایشگاه مرکزی این اداره ادغام شود ولی به این نتیجه رسیدیم که این آزمایشگاه فضای کافی برای انتقال هفت  هزار جلد کتاب و تجهیزات کتابخانه را ندارد. رئیس اداره کتابخانه های عمومی کاشمر در ادامه ابراز داشت: یکی دیگر از مکان هایی که مورد نظر قرار گرفت، دو بقعه ای بود که در بازار روز شهرداری واقع شده که در اختیار میراث فرهنگی است.

این مکان، هم از نظر فضای لازم و امکانات مورد نیاز و هم از نظر دسترسی مردم دارای مشکلاتی است ولی با این وجود حاضر شدیم که کتابخانه کوثر را به این مکان منتقل کنیم و نمایندگی میراث فرهنگی کاشمر هم موافق بود. ولی اداره کل میراث فرهنگی استان با واگذاری این مکان برای راه اندازی کتابخانه مخالفت کرد. در نهایت اداره کل میراث فرهنگی و شخص مدیرکل آن با انتقال کتابخانه کوثر به محل نمایندگی میراث فرهنگی کاشمر موافقت کرد اما انتقال کتابخانه کوثر به این مکان هم به علت تعمیرات منتفی شد. عیسی زاده از مکاتبه های فراوان خود با شورای شهر و شهرداری خبر داد و اظهار داشت: انجمن کتابخانه های شهرستان که شورا و شهرداری هم عضو آن هستند در سال ۸۴ مصوب کرده است که شهرداری باید فضایی را برای ایجاد کتابخانه در پارک شهید باقری پیش بینی کند و شورای شهر هم همین موضوع را مصوب کرده است و از ابتدا هم تصمیم بر این بوده که کتابخانه کوثر که در محل استیجاری قرار دارد به پارک شهید باقری منتقل شود. وی ادامه داد: در نهایت پس از گذشت پنج سال از این مصوبه از ابتدای سال جاری شهرداری کاشمر عملیات ساخت این کتابخانه را بر اساس نقشه تیپ کتابخانه های عمومی که ما در اختیارشان قرار داده ایم آغاز کرده و تاکنون ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

عیسی زاده گفت: ما به اندازه کافی هم مکاتبه و هم به صورت شفاهی پی گیری کرده ایم ولی تاکنون به نتیجه ای نرسیده ایم و باید بگوییم که دلسوزی برای این ماجرا نیافتیم.

از سوی دیگر امکان اجاره یک مکان هم برایمان مهیا نیست چرا که منبع درآمد کتابخانه های عمومی سهم نیم درصد از درآمدهای شهرداری است که این مبلغ هم صرف هزینه های جاری کتابخانه های شهرستان می شود و اعتباری برای پرداخت اجاره بها نداریم. امیدواریم شهرداری کاشمر با جدیت بیشتری عملیات اجرایی این پروژه را ادامه بدهد تا بتوانیم با اتمام ساخت این کتابخانه که به مساحت ۲۰۰ متر مربع زیربنا در حال ساخت است، هرچه زودتر کتابخانه کوثر را به پارک شهید باقری منتقل کنیم تا بدین وسیله اهالی و به ویژه جوانان و نوجوانان خیابان قائم کاشمر بتوانند از این کتابخانه بهره مند شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *