برای دلسرد نشدن جامعه از حجاب چه کرده‎ایم؟

شاید شما هم در خیابان‌گردی‌های خود متوجه قیافه‌ها و چهره‌های عجیب و غریبی شده باشید که به نظر زیبنده شهر کاشمر که “دارالمؤمنین” نامیده می‌شود، نیست و به نظر می رسد وضعیت خودآرایی و خودنمایی در دختران و پسران جوان تبدیل به یک معضل پیچیده شده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) – منطقه خراسان، دختران با روسری و مقنعه‌های عقب کشیده و ظاهری که گاه از توجه به شخصیت واقعی و باطنی خود و کمالات روحی‌شان غفلت می‌ورزند و پسران با شلوارهای جین تنگ و پیراهنی‌هایی چسبیده به تن، با موهای سیخ سیخی؛ شاید برخی بر این باور باشند که اقتضای سن‌شان است، جوانی است و هزار راه نرفته که می‌خواهند خودی نشان دهند اما به چه قیمتی، به قیمت از دست دادن هویت و شخصیت خویش؟ رسیدن به فرهنگ برهنگی و به دنبال آن برهنگی فرهنگی بی تردید پیامد آن خواهد بود.
بقیه در ادامه مطلب

به یقین رعایت حجاب در سلامت و پاکی اجتماع مؤثر است و به علت تأثیر زیاد آن در استحکام خانواده به عنوان پایه و اساس اجتماع و نیز تأثیر آن در ساخته شدن فرزندان صحیح و پاک نگه داشتن محیط اجتماع؛ از طرف دیگر با رعایت حجاب ریشه بسیاری از تفاخرها و تکاثرها، اصراف‌ها در اجتماع کنده شده و بذر فساد خشکیده می‌شود چرا که افراد جامعه به جای مصرف در این‌گونه ضد ارزش‌ها در جهت هدف نهایی زندگی انسانی و سعادت راستین وقت صرف می‌کنند. شکی نیست در عصر حاضر حجاب و عفاف می‌تواند جامعه را از برهنگی فرهنگی نجات دهد.

امام جمعه کاشمر:
در زمینه گسترش عفاف و حجاب در جامعه دچار کم‌تحرکی‌هایی شده‎ایم
اجرای طرح عفاف و حجاب نیازمند کار فرهنگی است نه برخوردهای انتظامی

امام جمعه کاشمر یکی از عوامل گسترش بی‌حجابی را محصول رفتن یکسری از انسان ها به سمت مسائل شهوانی، غرائض و خودنمایی‌هایی می‌داند که از درون انسان‌ها سرچشمه می‌گیرد و بخش دیگر محصول تبلیغات گسترده‌ ای است که از سوی دشمنان صورت می‌گیرد .
حجت االاسلام سیدقاسم یعقوبی با اظهار تأسف از اینکه در زمینه گسترش عفاف و حجاب در جامعه دچار کم‌تحرکی‌هایی شده ایم، گفت: مساله حجاب یک مساله فرهنگی مذهبی است که فشار دشمنان از این ناحیه در حال زیاد شدن است به همین جهت همه مسوولان باید در جهت کمتر شدن آسیب‌های اجتماعی حواس‌شان را جمع کنند.
وی افزود: با وجود اینکه اجرای طرح عفاف و حجاب نیازمند کار فرهنگی است نه برخوردهای بعضاً شدید انتظامی بهتر است مسوولانی که مجری اجرای این طرح هستند، بدانند طرح عفاف و حجاب با برخورد تند و یا برخوردهای نظامی عملی نمی‌شود بلکه نیازمند برنامه فرهنگی دقیق است.
به یقین موضوع حجاب و عفاف از اهمیت بالایی برخوردار است و باید در این زمینه کار فرهنگی قوی و با برنامه صورت گیرد تا دلزدگی و دلسردی نسبت به مسأله حجاب ایجاد نشود .
اگرچه امام جمعه کاشمر هم کارهای فرهنگی صورت گرفته در بحث عفاف و حجاب را راضی‌کننده نمی ‌بیند اما بر این معتقد است که فرهنگ‌سازی در امر عفاف و حجاب باید از مهدکودک‌ها شروع شود.
وی افزود: هر دستگاه در امر گسترش فرهنگ حجاب و عفاف وظایفی دارد که باید کار کند اما وقتی به نقطه برخورد برسد، وظائف نیروی انتظامی یا ستاد احیا امر به معروف و نهی از منکر است که نمود پیدا می‌کند.
وی هم‌چنین نقش خانواده‌ را در گسترش عفاف و حجاب و سایر مسائل فرهنگی بسیار تأثیرگذار خواند و گفت: اگر بتوانیم نگاه درست به حجاب را به پسران و دختران‌مان آموزش دهیم، هیچ‌گاه نگران ورود فرهنگ‌های مختلف در جامعه نخواهیم بود.

امام جمعه کاشمر در ادامه گفت: نباید گفت چون مردم این شهر مومن و مذهبی هستند پس شهری خشک است، بحث چادر به عنوان حجاب شاخص و برتر مطرح است اما اگر خانم‌هایی هستند که با لباس غیر چادر هم می‌توانند حجاب خود را حفظ کنند ایرادی ندارد .
حجت‌الاسلام سیدقاسم یعقوبی افزود: چادر یک حجاب کاملی است که غیر از جنبه مذهبی بودن بعد ملی هم برای ما دارد .
وی با بیان این‌که یک‌سری افراد به دنبال تخریب فرهنگ مردم هستند و نسبت به این قانون الهی بی‌تفاوتند، گفت: افراد بسیاری از جمله دشمنان هستند که با تهیه و ارسال پخش سی‌دی‌های مبتذل و تبلیغ بی‌حجابی و تعرض فکری به زنان با حجاب قصد دارند این فرهنگ الهی را از جوانان ما بگیرند .
وی هم‌چنین وضعیت حجاب را در دانشگاه‌ها کمی نگران‌کننده خواند و گفت: دشمنان اسلام رواج بی‌حجابی را در جامعه به عنوان یک مقدمه نگاه می‌کنند به این جهت که به اندیشه‌های سیاسی و استعماری خودشان دست پیدا کنند اگرچه به عنوان مقدمه تا حدودی کارشان پیش رفته و توانسته‌اند جامعه را تحت تأثیر افکار خود قرار دهند اما از این کار نتوانستند نتیجه سیاسی بگیرند.
مشاور فرماندار کاشمردر امور بانوان:
پایبندی خانواده‌ها به اخلاق مهم‌ترین راه جلوگیری از معضل بدحجابی است

مشاور فرماندار کاشمر در امور بانوان در اظهارنظری پایبندی خانواده‌ها را به اخلاق مهم‌ترین راه جلوگیری از معضل بدحجابی بیان کرد.
مهری پالایی با اظهار نگرانی از شیوع بدحجابی در جامعه گفت: هیچ گاه نمی‌توان گفت بدحجاب کسی است که چادر به سر نمی‌کند چون امروزه متأسفانه بدحجابی را در خانم‌های چادری نیز می‌بینیم اما آن‌چه امروزه نماد بدحجابی به خود گرفته، پوشش نامناسب به عنوان یک حجاب است که در حال شکل گرفتن است و در بازارها به عنوان الگو قرار گرفته و ارائه می‌شود.

رئیس دانشگاه آزاد کاشمر:
حجاب موجود در دانشگاه‎ها راضی کننده نیست
قوانین خاصی در دانشگاه‎ها در بحث عفاف و حجاب وجود ندارد

دکتر شایگان مهر، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشمر نیز با اشاره به اهمیت حجاب در جامعه به خصوص در دانشگاه‎ها گفت: وضعیت حجاب از جمله موارد مهمی است که می بایستی در دانشگاه ها نهادینه شود.
وی با تأکید بر اینکه نباید گذاشت ارزش چادر در دانشگاه ها زیر پا گذاشته شود، اظهار داشت: متأسفانه بعضی از دانشجویان با گرفتن چادر روی کمر، حرمت چادر را از بین برده اند .
وی با اعلام اینکه حجاب موجود در دانشگاه ها راضی کننده و مورد تأیید نیست، گفت: یا باید از لوس شدن چادر جلوگیری شود یا حجاب دیگری را جایگزین چادر کرد به طوری که دانشجو نتواند آن را دور کمر خود بپیچد و یا در سر کلاس از سر خود در بیاورد و در کیفش بگذارد .
وی با اشاره به اینکه کمبود نیرو نه تنها موجب شده نتوانیم بحث امر به معروف و نهی از منکر را به طور جدی در دانشگاه پیگیری کنیم بلکه وقتی همان کسی را هم که دانشجویان را ارشاد می کند، صحبت هایش برای دانشجویان ضمانت اجرایی ندارد به همین جهت اغلب می‌بینیم مسوولان مربوطه برخورد خود را محدود به موارد ساده می‌کنند و حاضر نیستند خود را درگیر تذکر و توبیخ دانشجویان کنند .
وی با بیان اینکه قوانین خاصی در دانشگاه ها در بحث عفاف و حجاب نیست، افزود: متأسفانه بعضی از دانشجویان هنوز با اصل و اهمیت حجاب و اینکه چرا باید چادر به سر کنند، آشنا نیستند .
وی با اعلام اینکه نوع حجاب و آرایش دانشجویان مورد تأئید صد در صد نیست، افزود: اگر نتوانیم همان چند نفری را که وضعیت حجاب شان مورد تأیید نیست، توجیه کنیم مطمئنأ به مرور تاثیراتی را روی سایر دانشجویان خواهند گذاشت.
به هر حال از مسوولان و خانواده‌ها انتظار این است در جامعه اسلامی که هدف‌مان الگو شدن برای سایر جوامع است، بانوانی با الگو تربیت کنیم و انتظار جامعه نیز تربیت زنان و مردانی با فرهنگ عفاف و حجاب اسلامی است .

2 پاسخ

  1. سلام
    حجاب را باید تعریف کرد.
    حجاب چادر و روکش نیست بلکه حیا و محفوظ داشتن عزت ادمی است.
    حجاب تنها برای زن نیست. بلکه برای هر دو جنس ادمی است.
    بی حجابی را مردان گسترش می دهند. بی حجابی را مردان دامن می زنند. زن معصوم است و معصوم می ماند. مردان به زنان اسیب می رسانند. زن میدان حضور می خواهد برای انچه که انسان می نامندش. حجاب طنابی است که اعدام می کنیم حیا را.

  2. البته به نظر من عکس این قضیه درسته دوست عزیز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *